© Foto: Bram Fietst

Op de nieuwbouwlocatie aan de A.G. Noijweg in Hoog-Keppel is vorige week een archeologisch onderzoek geweest naar mogelijke grafresten. Na onderzoek blijkt dat er geen menselijke resten zijn aangetroffen, de woningbouw kan daardoor doorgaan.

De gemeente Bronckhorst en projectontwikkelaar De Bunte werden er door de regionaal archeoloog op gewezen dat er op de nieuwbouwlocatie mogelijk resten van een begraafplaats uit de negentiende eeuw aanwezig waren. “Volgens het archeologische onderzoeksrapport blijkt de aanwezigheid van een algemene begraafplaats uit kaarten uit begin negentiende eeuw”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “De begraafplaats is vermoedelijk in de negentiende eeuw een keer geruimd, maar de vraag was hoe goed dat is gebeurd.”

Op het terrein zijn enkele proefgaten gemaakt om te kijken of er menselijke botten of resten van graven naar boven zouden komen, dit was niet het geval. Hierdoor is er ook geen verder archeologisch onderzoek nodig. De gemeente laat weten dat er geen vertraging van het nieuwbouwproject is. Op de nieuwbouwlocatie aan de A.G. Noijweg, de voormalige gemeentewerf, komen zes levensloopbestendige woningen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8