The Passion zal in april, ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, zonder publiek plaatsvinden in de binnenstad van Doetinchem. Volgens de gemeente, KRO-NCRV en producent Mediawater is het productioneel en organisatorisch niet haalbaar dit besluit te wijzigen. Dit schrijft REGIO8.

Wel organiseert de gemeente Doetinchem diverse side events rondom The Passion. Daarover wordt later meer bekend gemaakt. Ook wordt mensen de mogelijkheid gegeven om mee te lopen tijdens een online-processie tijdens de live-uitzending. In de veertig dagen vooraf trekt The Passion ook het land in met ‘The Passion 40daagse’ en organiseert de Protestantse Kerk in Nederland lokale kerken events.

Woensdagochtend zit de gemeente met een afvaardiging van ondernemers aan tafel over de brief die afgelopen vrijdag werd verstuurd. Daarin gaven een veertigtal ondernemers aan niet blij te zijn met de locatie voor het hoofdpodium van The Passion. Ze zeggen te zijn overvallen met het nieuws over de voorgenomen plek.

Foto: KRO-NCRV