Twee flats aan de Beethovenlaan in Doetinchem zijn woensdagochtend door een gerechtsdeurwaarder en de politie ontruimd. Dat gebeurde zonder problemen, omdat de krakers de locatie al hadden verlaten.

De politie kwam volgens REGIO8 rond 09.00 uur met drie auto’s ter plaatse, waarna ze het omheinde terrein van de flats betraden. Daar bleek dat de groep daklozen, die eerder intrek had genomen in meerdere woningen, de locatie al had verlaten. De rechter oordeelde vorige week in een kort geding al dat de krakers de flats moesten verlaten. Twee van de vier flats aan de Beethovenlaan worden binnenkort gesloopt en zijn eigendom van woningcorporatie Sité Woondiensten uit Doetinchem. De laatste bewoners van de flat zijn begin januari vertrokken.

Door de technische staat van de flats aan de Beethovenlaan, er is onder meer sprake van betonrot, is grootschalige renovatie niet mogelijk. Hiervoor in de plaats worden weer minimaal hetzelfde aantal energiezuinige en betaalbare woningen terug gebouwd. Sité Woondiensten laat weten blij te zijn dat ze verder kunnen met de voorbereidingen voor de sloop. De organisatie wil de buurtbewoners aan de Beethovenlaan in februari verder informeren over de nieuwbouwplannen.