De Gelderse zakenman en miljardair Hans Melchers is afgelopen zaterdag overleden. Melchers werd 85 jaar. Melchers werd eind oktober nog door magazine Quote op plek 13 gezet in de Quote 500 van de rijkste Nederlanders. Zijn vermogen zou 2,3 miljard euro zijn.

Hans Melchers is vooral bekend van Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo. Melchers begon in 2015 zijn museum voor modern-realistische kunst in het oude gemeentehuis in Gorssel. Twee jaar later ging een vestiging van MORE open in Kasteel Ruurlo. Het museum stond maandagmiddag stil bij het overlijden van zijn oprichter. “Wij zijn hem enorm dankbaar”, zeggen de medewerkers in een verklaring aan Omroep Gelderland. “Als vestigingslocaties voor de twee musea koos Hans Melchers bewust voor de Achterhoek omdat hij iets terug wilde doen voor de streek waar hij decennialang met veel plezier woonde.”

Zijn kunstcollectie in MORE bestaat uit een groot aantal werken van modern-realistische kunstenaars uit Nederland, vooral schilders. Een groot deel van de collectie nam de Vordenaar over uit de failliete boedel van de DSB Bank van Dirk Scheringa.

© Foto: Omroep Gelderland