Foto: Gemeente Bronckhorst

De Gemeente Bronckhorst steunt de campagne ‘IK ZIE J3’ van 113 Zelfmoordpreventie. Dit doet ze door op een aantal openbare bankjes in vijf verschillende kernen binnen de gemeente een plaquette te bevestigen. Het gaat om bankjes in Baak, Hengelo, Hummelo, Vorden en Zelhem.

Op de plaquette staat de tekst ‘een goed gesprek begint met iemand écht zien’. Er is gekozen voor bankjes op een rustige, maar toch centrale locatie, zoals park De Bleijke in Hengelo. Dit zodat mensen voor elkaar de tijd kunnen nemen en zo in gesprek te gaan over hoe het nu echt met diegene gaat. De gemeente Bronckhorst wil aandacht schenken aan deze campagne omdat de cijfers van het aantal suïcides schrijnend is. Zo overleden in 2021 bijna 2.000 mensen door zelfdoding. Één zelfdoding raakt gemiddeld zo’n 135 mensen, dus het aantal mensen dat jaarlijks wordt geconfronteerd met zelfdoding is enorm.

Volgens 113 Zelfmoordpreventie kan een gesprek enorm opluchten en het begin zijn van een oplossing. Praten over zelfmoord kan op verschillende manieren: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis (0800 0113).

© Foto: Gemeente Bronckhorst