© Foto: gemeente Lochem

Op maandag 3 juni is het Wereldfietsdag. De gemeente Lochem sluit ook aan en geeft in die week extra aandacht aan fietsen in de gemeente. Zo is er promotie voor de fietshelmenactie, de Doortraproute en houdt de Fietsersbond tijdens de weekmarkt in Lochem de Fietsinfodag.

“Genieten, bewegen, samen of alleen. Recreatief of gewoon van a naar b. Fietsen draagt bij aan mobiliteit, vitaliteit en duurzaamheid. Fijn dat de Wereldfietsdag hier aandacht voor vraagt,” geeft wethouder Ria Leliveld van mobiliteit aan. De gemeente Lochem stelt momenteel een Fietsplan op, waar ook ruimte en aandacht voor de fiets centraal staat.

In de week van 3 juni haakt de gemeente Lochem op social media in op diverse weetjes op het gebied van (recreatief) fietsen. Ook promoot de gemeente diverse routes, zoals de Smaakroute en de Doortraproute, een comfortabele fietsroute van 23 kilometer door de gemeente, en veilig fietsen. Zo is er aandacht voor de fietshelmenactie bij lokale fietshandelaren in de gemeente Lochem. Wethouder Ria Leliveld stapt zelf ook op de fiets om te genieten van de mooie omgeving. Ze bezoekt ook de fietswerkplaats van Circulus in Eefde.