Oud en nieuw is traditioneel de tijd om elkaar te ontmoeten. Ook dit jaar is dat anders dan anders door de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod. Gemeente Lochem neemt het initiatief voor een subsidie om het mogelijk te maken dat buurten, kernen of wijken het nieuwe jaar samen kunnen vieren. ideeën kunnen ingediend worden tot maandag 20 december via www.lochem.nl/idee. De gemeente draagt bij tot maximaal €500. Uiterlijk 25 december horen inwoners met welk bedrag de gemeente hun idee op weg helpt. Ook als individu kan iedereen een idee insturen en een bijdrage aanvragen bij de gemeente.

inwoners kunnen denken aan online een spel spelen, in de straat, buurt, kern wedstrijd uitschrijven en online een winnaar kiezen, Een puzzeltocht maken in de buurt waarmee een leuke prijs te winnen is of een wedstrijd oliebollen of taarten bakken en dit uitwisselen in de buurt. Er zijn een aantal voorwaarden waar mensen aan moeten voldoen bij de aanvraag. De activiteit moet mensen in de straat, buurt, wijk of kern verbinden in de gemeente Lochem, De activiteit wordt uitgevoerd op 31 december 2021 of 1 januari 2022 en het idee voldoet aan de coronamaatregelen die gelden tijdens de jaarwisseling.

Kort nadat de motie werd aangenomen in de gemeenteraad, is gemeente Lochem in gesprek gegaan met de dorpsraden om te informeren of ze met een bijdrage kunnen aansluiten op bestaande ideeën. In een aantal kernen is dat al het geval. In Zwiep is bijvoorbeeld een mooi idee ontstaan, dat met steun van de gemeente uitgevoerd gaat worden. Wat dat idee is, blijft voor de inwoners van Zwiep nog even een verrassing.

Foto: Shutterstock