Ondernemers zijn belangrijk voor Bronckhorst. Ze zorgen voor de werkgelegenheid van inwoners, maar dragen ook in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in de kernen. Door bijvoorbeeld sponsoring van diverse activiteiten en sportverenigingen. Daarom organiseert de gemeente Bronckhorst dit jaar wederom, samen met een werkgroep van enkele ondernemers, de uitreiking van de Ondernemer van het Jaar prijs. Ook is er een Startersprijs en Publieksprijs. Onlangs maakte de jury bekend wie de genomineerden zijn voor de categorieën Ondernemer en Starter van het jaar en de Publiekspijs.

Voor Ondernemer van het Jaar zijn genomineerd: Rometron in Steenderen, PB International in Zelhem, 1Voud Werken & Gezondheid in Vorden en Discus Molenkamp in Zelhem. Voor Starter van het Jaar zijn de genomineerden: Eet- en drinkpodium Bosloods 1873 in Vorden, Italiaans restaurant Pipa in Hengelo en IJzerwarenspeciaalzaak Enorm Arendsen in Hengelo. En voor de Publieksprijs zijn de genomineerden: Boek- en tijdschriften (en meer) handel ReadShop in Zelhem, Hoveniersbedrijf AV Hovenier in Hoog-Keppel, Modezaak Puur Fashion in Zelhem en Boeren Label webshop / Modern Hippy Campsite in Toldijk.

De bekendmaking van de winnaars in de 3 categorieën is tijdens een feestelijke bijeenkomst voor het bedrijfsleven op 8 november bij zaal Den Bremer in Toldijk. De prijs voor de winnaars bestaat onder andere uit een fraaie bokaal en een geldbedrag voor een activiteit. Wie de winnaar wordt van de prijzen Ondernemer van het jaar en Starter van het jaar bepaalt een deskundige jury. De winnaar van de Publieksprijs wordt bepaald door de inwoners van Bronckhorst.

© Foto: RTV Ideaal (archief)