Er was zaterdagavond grote belangstelling voor het jubileumconcert van het Hengelo’s Gemengd Koor in de Remigiuskerk. Het koor bestaat inmiddels 52 jaar, maar door omstandigheden werd de uitvoering uitgesteld tot afgelopen zaterdag.

Er waren 260 mensen komen kijken naar een afwisselend programma. Het jubilerende koor stond onder leiding van dirigent Jan Draaijer met Herman Lubbers op het kerkorgel. Te gast was ook het Vordens Mannenkoor onder leiding van Christo Guenov, die ook de piano bespeelde. Het Willibrord Mannenkwartet, bestaande uit Wim Fransen, Peter Wibmer, Tonnie Besselink en Antoon Winters zong enkele traditionele liederen. Voorzitter Roelof van Gijssel gaf een toelichting op het ontstaan en de geschiedenis van het Hengelose Gemengde Koor.

Aan het einde van het concert bedankte hij iedereen die heeft meegewerkt aan de organisatie en de uitvoering. De presentatie van de avond was in goede handen van Erik Schuerink. Hij gaf een uitgebreide toelichting bij alle gezongen stukken.

© Foto: Toon Roelofsen

Meer foto’s in ons fotoboek