Van 6 tot en met 9 juni liepen velen weer mee met de jaarlijkse Avond4daagse in Lochem. Dit was alweer de 46ste editie georganiseerd door de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje (L.E.O.). De routes liepen door Lochem en zijn mooie omgeving. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie met 759 betaalde deelnemers.

Voor vier avonden had de organisatie mooie wandelingen uitgezet. Drie avonden startte de deelnemers op het grasveld naast Hotel Scheperskamp. De laatste avond werd er gestart in het centrum van Lochem op de kleine markt. Elke avond werd er begonnen met het bekendmaken van de wandelaar van de dag per afstand. Deze wandelaar van de dag werd door de organisatie in het zonnetje gezet en kreeg wat bijzonders. Daarna mocht de wandelaar van de dag starten en volgde de rest van de wandelaars uit het vak. Deelnemers konden kiezen uit routes van 3, 5 of 10 kilometer. Halverwege was er een pauzeplaats/stempelpost opgenomen waar de deelnemers ook een consumptie kregen aangeboden. Elke avond was er een versnapering die door de L.E.O. of een sponsor ter beschikking werd gesteld.

Deze editie zat vol verassingen. Zo liepen deelnemers tijdens één van de avonden opeens door het Staring College Lochem. “Een hoop mensen begrepen niet dat ze door de school heen moesten lopen,” vertelt Michel Wever met een grote glimlach tijdens een interview van radio Ideaal. “Dat was leuk en zo proberen we elk jaar eigenlijk wel iets te verzinnen.” Op de laatste avond was er bij de intocht muziek verzorgd door Scouting Graaf Otto Band Lochem en stond de Bigband Berkelland op de Markt. Suikerspinnen en ijsjes waren bij de intocht ook te koop bij de twee verschillende kramen.

© Foto: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek