Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag zijn rentree op het voetbalveld gemaakt bij amateurvereniging HC’03 uit Drempt. De 38-jarige topspits speelde met het zesde team mee in de gewonnen wedstrijd tegen het tiende team van Concordia Wehl.

“Hij is de afgelopen tijd met opzet uit de publiciteit gebleven en heeft in stilte afscheid genomen van het profvoetbal”, zegt voorzitter Mart de Kruif van HC’03, die nu teamgenoot is van Huntelaar in het zesde. “Hij wil nu gewoon lekker voetballen. De club is daarbij een warm bad. Hij hoeft niks, hij mag alles.” Volgens de voorzitter is de voormalig topspits deze week ingeschreven bij zijn oude voetbalvereniging, die inmiddels is gefuseerd tot HC’03, waarna hij zondag zijn debuut maakte in de 3-1 winstpartij tegen Concordia 10: “Volgens mij heeft hij niet gescoord, maar ik was er zelf niet bij.”

Bij het zesde speelt Huntelaar onder meer samen met zijn broer. Volgens de voorzitter is het team een mix van spelers tussen de twintig en 25 jaar en oudgedienden. “Waaronder ikzelf, met mijn 63 jaar, ik ben de oudste”, zegt de voorzitter, linksback in het zesde. “Het is een supergezellig team met een goede derde helft.” Wat het voor de club betekent? “Het is voor ons gewoon leuk”, vindt De Kruif. “Hij kwam hier wel vaker, het is voor ons niet zo opzienbarend.”

De 38-jarige Huntelaar speelde het afgelopen halfjaar voor de Duitse club Schalke 04. Na de degradatie vertrok de aanvaller. Hoewel hij zijn officiële afscheid als profvoetballer niet bekend heeft gemaakt, lijkt hij niet meer terug te keren in het betaald voetbal. Onder meer De Graafschap probeerde de aanvaller uit Hummelo nog te verleiden tot een terugkeer.

Foto: REGIO8