Het kruispunt van de Deventerweg en de Van der Capellenlaan in Zutphen behoort door de vele ongelukken tot één van de gevaarlijkste verkeerspunten van de provincie Gelderland. Nog deze zomer moet daar verandering in komen. Het kruispunt gaat volledig op de schop. Dat bericht De Stentor.

Fietsers worden er over het hoofd gezien, er wordt door rood gereden en automobilisten moeten er vaak onnodig lang op de verkeerslichten wachten. Het kruispunt van de Deventerweg en de Van der Capellenlaan bezorgt de gemeente Zutphen al jarenlang kopzorgen. Net als aangrenzende Deventerweg, de onveiligste weg van Gelderland,moet een metamorfose daar verandering in brengen. De verkeerslichten op het kruispunt verdwijnen, de kruising wordt compacter en er komt een zogenoemd middeneiland met groen. Daardoor wordt het makkelijker om over te steken en afslaand verkeer voorrang te geven. Voor fietsers en voetgangers komen er meerdere oversteekplaatsen.

Daarnaast maakt het verouderde asfalt plaats voor rode klinkers, waardoor het kruispunt naadloos aansluit bij de bijna opgeleverde Deventerweg. Gezamenlijk kosten deze veranderingen meer dan 2,5 miljoen euro.

Foto: Pixabay