© Foto: gemeente Aalten

Gebruikers van de fietstunnel van Aalten naar Bredevoort kunnen vanaf medio mei genieten van een gigantisch kunstwerk op de wanden van de tunnel. Streetart kunstenares Rosalie de Graaf, bekend als RoosArt, maakt samen met haar team een gigantisch kunstwerk dat fietsers en wandelaars zal verbazen en inspireren.

De werkzaamheden van RoosArt duren nog tot begin mei. Medio april gaat de fietstunnel weer open en kunnen gebruikers ook zien hoe het kunstwerk ontstaat. Op donderdag 16 mei wordt de vernieuwde fietstunnel feestelijk geopend door gedeputeerde Klaas Ruitenberg, kunstenares Rosalie de Graaf, burgemeester Stapelkamp en wethouder Erik Groters van de gemeente Aalten.

De muurschilderingen van RoosArt zijn wereldwijd te bewonderen, van Arnhem tot in Kuala Lumpur en Bali. Twee jaar geleden maakte Rosalie in Aalten ook kunstwerken op de silo’s bij boerderij ’t Westendorp van familie Ruesink als onderdeel van de Silo Art Tour. “Het vertellen van Achterhoekse verhalen door middel van streetart is mijn passie, mijn manier om de omgeving mooier te maken en de gemeenschap te verbinden.” aldus Rosalie de Graaf.

Het kunstwerk van RoosArt bestaat uit verschillende kenmerkende elementen van Aalten, Bredevoort en bevat ook elementen uit de geschiedenis van deze streek. Het uiteindelijke ontwerp blijft nog even een verrassing.