Nederland 2013 Station Doetichem. Treinverkeer tussen Arnhem en Doetinchem. Daar rijden Connexxion (Breng) en Arriva gezamenlijk op een deels enkelsporig traject. Op maandag tot en met vrijdag rijdt de Breng trein van ca. 05.30 uur - 20.00 uur elke 30 minuten van Arnhem naar Doetinchem. Samen met de ARRIVA trein Arnhem – Winterswijk rijdt er dan elke 15 minuten een trein tussen Arnhem en Doetinchem. Rangeerterrein Arnhem Berg is een ramp. Er is slechts één opgang (voor zowel Arriva-, Breng-, NS- als goederentreinen) die daar moeten tanken, wachten of de wasstraat in gaan. ProRail heeft ook daar een overbelastverklaring afgegeven. Stadsregio en provincie vinden het bizar dat met de verbouwing van station Arnhem dit opstelterrein is ‘vergeten’. COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort The Netherlands+31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl

De politie heeft dinsdagavond laat drie verdachten aangehouden voor het spuiten van graffiti. Ze hadden in Doetinchem een treinstel bespoten met verf.

Na een tip van een getuige kwam de politie met meerdere auto’s ter plaatse bij het afgesloten treinstel. Daar zagen agenten inderdaad dat personen graffiti spoten. Ze hadden al enkele meters aan verf aangebracht. Toen ze de graffitispuiters wilden aanhouden, gingen ze ervandoor. Na een korte achtervolging lukte het om drie verdachten aan te houden.

De verdachten moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. Volgens de politie zijn spoorbedrijven jaarlijks miljoenen euro’s kwijt aan het verwijderen van graffiti van treinstellen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)