De Graafschap heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel met eredivisionist Excelsior op de eigen Vijverberg met 2-1 gewonnen. Danzell Gravenberch zorgde voor de Doetinchemse doelpunten, terwijl Ecuadoriaan Joël Valencia twee assists gaf.

“Je kan er verder geen conclusies aan verbinden”, zegt trainer Adrie Poldervaart na afloop van het duel. “Het ging mij vooral om de arbeid en de intenties die ik gezien heb en die zijn gewoon prima.” Door een benutte penalty van Reda Kharchouch kwamen de Kralingers in de eerste helft op voorsprong. Nadat Roland Baas en Siem de Jong al kansen kregen, zorgde Gravenberch vlak voor rust voor de gelijkmaker op aangeven van Valencia. De Ecuadoriaan was enkele minuten na rust opnieuw de aangever bij de 2-1 van Gravenberch.

Het geplaagde De Graafschap gebruikte het oefenduel om spelers wedstrijdritme te laten behouden tijdens de interlandperiode. Naast tevredenheid over de uitslag en de geleverde arbeid, was Poldervaart ook te spreken over de samenwerking van spits Gravenberch en linkervleugelaanvaller Valencia: “Absoluut, dat zijn de jongens die aanvallend wat kunnen creëren en het verschil kunnen maken. Het waren goede acties en dat hebben we nodig, dus hartstikke fijn om te zien.”