In Lochem is de Louise de Colignylaan omgetoverd tot een echte Halloween straat. Albert Markerink van Kersthuis Lochem Lights is begonnen met het griezelen, waarna een groot deel van de straat volgde. Zaterdagavond vanaf 18:00 stonden de kinderen in de straat om langs de deuren te gaat.

Albert Markerink: “Het was vanavond drukker dan voorheen, wij hebben ruim 350 kinderen aan de deur gehad. Dit komt natuurlijk ook doordat er geflyerd werd door ons en door onze mede Lochemerd die kosten noch moeite hebben gespaard om er weer een geslaagde avond van te maken.”

Dit jaar was de derde keer. Volgend jaar komen ze weer met een nieuwe toevoeging. Er hebben zich dit jaar ongeveer 60 woningen aangemeld via onze Facebook pagina. De vuurspuwer was voor het “wauw en schrik effect”. Daarnaast was er nog goede hulp die de voorbijgangers warme chocolademelk en Glühwein schonk. Een paar huizen verderop hadden ze een spookhuis van hun huis waar kinderen doorheen konden lopen met verschillende scare-acters.

Zo waren door Lochem heen her en der huizen geweldig versierd en werd er voor de jeugd een spooky avond neergezet.

Foto’s: Rogier van Dommelen