Medewerkers van Humanitas Thuisadministratie, Sensire Maatschappelijk Werk,
Sensire Sociaal Raadsliedenwerk en gemeente Aalten gaan zich samen inzetten om inwoners in een vroeg stadium te helpen met hun financiële vragen en problemen.

Deze medewerkers houden zich dagelijks bezig met het beantwoorden van financiële vragen van inwoners. Ieder op hun eigen manier en vanuit hun eigen deskundigheid. Bij de GRIP-inloop werken de betrokken partijen nadrukkelijk samen. Zo leren ze van elkaar wat werkt of niet werkt en ontdekken ze waar ze elkaar nog beter kunnen aanvullen en zo de inwoner nog beter kunnen helpen. De inwoner hoeft niet langs verschillende ‘loketten’, maar wordt tijdens een bezoek vanuit verschillende disciplines geholpen. Als het toch nodig blijkt een andere organisatie of instantie in te schakelen, zorgt het GRIP-team voor een ‘warme’ overdracht, zodat de inwoner zo snel mogelijk aan tafel zit bij die partij die hem of haar het beste kan ondersteunen.

Vanaf maandag 11 april wordt onder de naam ‘GRIP-team Aalten’ iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur de deur bij De Ahof opengezet. Inwoners kunnen hier zonder afspraak binnenlopen met hun vragen en geldzorgen.

Voor een afspraak met het GRIP-team op een ander moment kan een afspraak worden gemaakt via de gemeente Aalten.

Foto: gemeente Aalten