Woensdag gaf Freddie Heuvelink, postcommandant van de brandweer in Almen, het startsein voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Almen. Het geplande feestelijke moment kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Het ontwerp is van bct architecten uit Enschede. Haafkes uit Deventer en Sturris BV uit Laren en voeren het werk uit.

In 2015 bleek dat de Brandweerkazerne Almen niet meer voldeed aan de eisen. De bestaande kazerne aanpassen, bood geen goede oplossing. Het zoeken naar een nieuwe plek startte. Dit bleek niet gemakkelijk. In maart 2020 werd gekozen voor de Binnenweg in Almen. Het ontwerp is van bct architecten uit Enschede. Medewerkers van de brandweer zijn daarbij betrokken. Omwonenden konden reageren op het ontwerp. De brandweerkazerne wordt duurzaam gebouwd. Energie komt van zonnepanelen, in combinatie met een luchtwaterwarmtepomp De waterbuffering wordt op eigen terrein gemaakt.

“De zoektocht naar een geschikte plek, was lang. Toen de plek bekend was, is er snel geschakeld. Daarom kon de bouw vandaag starten. In de aanloop hier naartoe hebben we veel aandacht besteed aan het naoberschap op deze nieuwe plek. Ik dank de omwonenden voor hun meedenken. Ik hoop dat we straks feestelijk buurt kunnen maken. En wens alle betrokkenen veel succes” aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Foto: Gemeente Lochem