Na het succes van de eerste editie geeft de organisatie van Festival Halle-Heide: Op ’t Arf in de Hiet een vervolg aan het festival. Dit jaar vindt het kleinschalige cultuur- en familiefestival plaats op zaterdag 17 en zondag 18 september in Halle-Heide. Oprichters Bernard en Maria Lucassen wilden, als veelvuldig bezoekers van Oeral op Terschelling, dit gevoel ook naar Halle-Heide brengen. Wat ze is gelukt met als resultaat ruim 250 enthousiaste bezoekers, die vroegen om het dit jaar weer te organiseren.

Festival Halle-Heide is uniek in zijn concept. Verspreid over verschillende (boeren)erven in Halle-Heide kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan dans-, theater- en muziekoptredens, met als centrale punt het Heidehuus. Alles is hierbij per fiets of te voet te bereiken, je bepaalt je eigen route. Na een optreden kun je ervoor kiezen direct door te fietsen naar een volgend spektakel, of eventueel terugfietsen naar het Heidehuus. Bij het Heidehuus zelf kun je ook terecht voor muziek, een versnapering bij één van de foodtrucks of iets leuks kopen bij een van de standjes.

De festivalorganisatie is momenteel druk doende om het programma samen te stellen. Net als vorig jaar zal het ook dit jaar weer een divers programma worden met muziek, theater en ander vermaak. In het aanbod wordt rekening gehouden met alle leeftijden, waardoor het een echt familiefestival wordt. De voorstellingen overdag duren elk een half uur. Het zaterdagprogramma begint vanaf 13:00 uur, met vanaf 20:30 uur een spetterend feest met de rock & rollband “Killer en the Coolcats“. Het zondagprogramma is van 10:00 tot 18:00, met theater Raaf als leuke afsluiter.

Foto: Festival Halle-Heide