De autoweg N18 tussen Groenlo en Varsseveld krijgt een grondige opknapbeurt. Naast nieuw, geluiddempend asfalt voor het hele traject voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit die de kwaliteit en de verkeersveiligheid van de weg verbeteren. In verband met de werkzaamheden is de autoweg N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde volledig afgesloten van 29 augustus tot 3 september en tussen Lichtenvoorde en Varsseveld van 3 september tot 10 september 2021. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

RWS vervangt het asfalt voor geluiddempend asfalt over de volledige lengte van 14,5 km. Daarnaast worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd zoals het vernieuwen van voegovergangen en het uitvoeren van betonreparaties aan viaducten. Ook zal er herinrichting plaatsvinden van de kruising op de Lichtenvoordseweg bij Varsseveld, waardoor deze veiliger wordt.

De werkzaamheden starten op zondag 29 augustus 20.00 uur en duren tot vrijdag 10 september 05.00 uur. Het werk wordt gefaseerd aangepakt om de hinder voor de weggebruikers te minimaliseren. Zo blijven alle aanliggende woningen en bedrijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden en zijn er meerdere oversteekplaatsen ingericht voor verkeer en landbouwverkeer.