Een ongeval met dodelijke afloop en een zwaargewonde zwangere vrouw op een ‘doorgaande weg’ en een betrokken elektrische auto. Een fietser zag alles gebeuren en raakte in paniek en wachtte de hulpdiensten op om hun per fiets naar het ongeluk te begeleiden. Dit was het scenario van een grote brandweeroefening van brandweerpost Steenderen bij een boerderij aan de Bakerwaardseweg in Bronkhorst.

De brandweer uit Steenderen en Zutphen hielden woensdagavond deze oefening. Een tractor zal zomaar de weg op gereden zijn waardoor een vrachtwagen met boomstammen een noodstop moest maken. Twee auto’s klapten daar vervolgens achterop. Door de klap tegen de vrachtwagen raakte het hydraulische systeem kapot en werd de bak omhoog gezet waardoor de boomstammen op de eerste auto terecht kwamen. In de eerste auto zat een man met een zwangere vrouw. Het ‘kindje’ overleefde het ongeluk. De man moest bevrijd worden. In de tweede auto zaten twee vrouwen waarvan één van hen overleed.

Na ruim anderhalf uur was de oefening klaar en men kijkt terug op een goede en geslaagde oefening met daarbij een uitstekende samenwerking. Ook werd er applaus gegeven voor de acteurs die de rol als slachtoffer goed op zich namen.

© Foto’s: Jaimy Buunk

Meer foto’s in ons fotoboek