Dinsdag 31 oktober 2023 is het alweer Halloween. In Lochem kunnen kinderen op zaterdag 28 oktober langs deuren gaan om snoep op te halen. Veel bewoners versieren dan de tuinen en/of huizen in Halloween thema.

Albert en Mariska Markerink van Lochem Lights zijn in 2018 begonnen om hun tuin te versieren in Halloween thema voor kinderen. Zij hebben in de afgelopen jaren buurtbewoners opgeroepen om mee te doen via flyers en sociale media. “Vorig jaar waren er 55 deelnemende huizen”, vertelt Albert Markerink. “Deelnemende huizen mogen zelf bepalen wat ze willen doen en hoeveel geld ze eraan willen besteden.” Ook het aantal kinderen is in de jaren gestegen. “Het eerste jaar kregen we ongeveer 22 kinderen op bezoek, afgelopen jaar waren dat er wel 550,” vult Mariska Markerink aan.

Aanmelden als deelnemend huis kan via de facebookpagina van Lochem Lights of via de website www.lochemlights.nl. Vanuit de facebook pagina van Lochem Lights wordt binnenkort een kaart gedeeld waarop de deelnemende huizen te zien zijn. Kinderen kunnen aan de hand van deze kaart zien waar ze naartoe kunnen gaan voor een ‘trick or treat’. In het donker is het leuker en daarom starten de deelnemende huizen rond 18.45 in de avond. Kinderen zijn dan welkom bij de huizen tot ongeveer 21.00 uur.

© Foto: RTV Ideaal (archief)