Tijdens een handhavingsactie in de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek zijn afgelopen zaterdag nagenoeg geen overtredingen geconstateerd. Op een proces-verbaal voor een visser na en een geval van verbranding van snoeiafval, werd deze dag vooral veel voorlichting gegeven.

Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek, Omgevingsdienst Achterhoek en vertegenwoordigers van Hengelsport Federatie Midden, provincie Gelderland, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en de politie controleerden zaterdag onder meer op illegaal crossen, het naleven van de visserijwet, het dumpen en verbranden van afval, stroperij en uitrijden van mest.

“We kunnen terugkijken op een mooie integrale controledag in het uitgestrekte buitengebied. Goed om terug te horen dat bewoners deze zichtbare aanwezigheid waarderen. Alleen samen met onze burgers krijgen en houden we een veilige leefomgeving. Mijn oproep is dan ook: Houd ogen en oren open en meld opvallende zaken aan de politie of gemeenten. Of desnoods via Meld Misdaad Anoniem!” aldus burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten.

De controles zijn uitgevoerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk en de Omgevingsdienst Achterhoek, die optreedt als regiocoördinator Oost van de samenwerkende groene handhavingspartners. De handhavingsactie is voortgekomen uit het Keurmerk Veilig Buitengebied.

© Foto: RTV Ideaal