In Aalten is op de Vierde Broekdijk een hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand. De politie kwam de kwekerij bij toeval op het spoor in een onderzoek naar oplichting. Meerdere mannen zijn aangehouden. Het gaat om een groot onderzoek naar witwassen en oplichting, zo schrijft Omroep Gelderland. De schade loopt volgens de politie in de tonnen. Hiervoor werd een woning in Bemmel onderzocht en is de 34-jarige bewoner aangehouden.

Het onderzoek leidde de politie naar een bedrijfspand in Aalten. Daar werd per toeval een hennepkwekerij gevonden. Ter plekke werden twee mannen van 36 aangehouden. Het gaat om een man uit Arnhem en een man uit Huissen. De kwekerij is nu apart in onderzoek, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Bij de politie zijn meer dan twintig aangiftes binnengekomen van oplichting. Slachtoffers in heel Nederland betaalden voor te leveren diensten, maar die werden nooit uitgevoerd. De politie nam in Aalten zo’n 800 hennepplanten en een hoeveelheid gedroogde hennep in beslag. Ook zijn bij de doorzoekingen diverse luxegoederen en een administratie in beslag genomen.

© Foto: Politie Nederland