‘De Olde Kaste Historische vereniging Hengelo Gelderland’ bestaat 35 jaar. Een mooie aanleiding om eens wat bijzonders op touw te zetten. Dat heeft geresulteerd in het produceren van een video over de zoektocht naar het origineel van het Hengelose volkslied.

Een geest helpt tijdens de zoektocht, vandaar de titel. In de video moet zoveel mogelijk van het leven van de huidige Hengelose bevolking in beeld worden gebracht om zo een tijdsbeeld te maken. Het afgelopen jaar is er op diverse locaties gefilmd en veel inwoners van Hengelo hebben hun bijdrage geleverd. Met het gezamenlijk zingen van het Hengelose volkslied op 30 september op de Bleijke in Hengelo worden de voorbereidingen voor de video over de zoektocht afgerond. Iedereen is van harte welkom om op 30 september om 14:00 uur mee te komen zingen met de muziekverenigingen Concordia en Crescendo en het Hengelo’s Gemengd koor.

Begin 2024 zal de video worden vertoond in Ons Huis in Hengelo middels 6 geplande avondvoorstellingen en een kindermatinee. Kaarten voor deze voorstellingen zullen binnenkort via de website van De Olde Kaste besteld kunnen worden.

© Foto/ video: Toon Roelofsen