Voetbaltrainer Guus Hiddink helpt zijn oude werkgever Australië in aanloop naar het WK in Qatar. De 75-jarige Varssevelder assisteert bondscoach Graham Arnold komende maand rond de oefeninterlands tegen Nieuw-Zeeland.

Hiddink wordt ingevlogen als tijdelijke assistent omdat de normale assistent, Rene Meulensteen, in Europa blijft om Denemarken en Frankrijk te scouten. Dit zijn de tegenstanders van Australië op het komende WK. “Ik geloof dat Guus de spelers die ik gekozen heb voor onze dubbele ontmoeting met Nieuw-Zeeland kan inspireren”, zegt Arnold, die zelf assistent-trainer was van Hiddink in Australië. “Ze zullen allemaal vechten voor hun plek in onze definitieve WK-selectie die in november wordt aangekondigd.”

De Varssevelder was eerder tussen 2005 en 2006 bondscoach van Australië, een rol die hij destijds combineerde met het hoofdtrainerschap bij PSV. Als bondscoach leidde hij de ‘Socceroos’ naar de achtste finale van het Wereldkampioenschap, waar het land werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Italië. “Een hoofdstuk uit mijn carriere waar ik veel energie van kreeg”, aldus Hiddink. “Ik heb hele aardige en open mensen ontmoet, wat ik erg leuk vond.”

Hiddink zit zonder officiële functie sinds zijn vertrek als technisch directeur van Curaçao eerder deze maand. Eerder maakte hij al bekend niet meer terug te keren als trainer in het betaald voetbal. De legendarische oefenmeester en voormalig De Graafschap-voetballer stond eerder onder meer voor de groep bij onder meer PSV, Valencia, Real Madrid, Chelsea en Fenerbahce.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8