Een week na de landelijke actiedag waarbij horecazaken en winkels eenmalig de deuren openden, hield Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen deze zaterdag een kleine protestactie op eigen houtje. Gasten van het hotel en naastgelegen villapark werden uitgenodigd om te komen dineren in het restaurant, alhoewel dit volgens coronamaatregelen niet mag. Dat schrijft De Stentor.

Door de lockdown zijn alle eet- en drinkgelegenheden in ieder geval tot en met komende dinsdag gesloten. Afhalen en bezorgen mag wel, ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Hotels mogen wel gewoon open blijven en gasten ontvangen. Voor gasten geldt daarentegen wel dat zij hun maaltijden niet mogen eten in een eetzaal of restaurant, maar deze moeten afhalen en opeten in de hotelkamer. Roomservice is wel toegestaan.

De gemeente Lochem, waar Almen deel van uitmaakt, is niet actief op de hoogte gesteld van de protestactie. Dat heeft directeur Richard Ottenschot bewust gedaan. Hij had wel aangegeven dat hij voornemens was om dit te doen, maar hij heeft niet specifiek gezegd wanneer. Dan zou de gemeente moeten komen handhaven en daar had hij geen zin in.

Dinsdag is een nieuw zogenoemd weegmoment; dan wordt gekeken naar mogelijke versoepelingen. Die lijken eraan te komen.

Foto: Ehzerwold