Dione Housheer uit Ulft ontpopt zich op het wereldkampioenschap in Spanje als dragende kracht van de Nederlandse handbaldames. De 22-jarige rechteropbouwspeelster is met Oranje door naar de hoofdfase van het toernooi, waar onder meer een ontmoeting met topland Noorwegen wacht. Zo meldt REGIO8.

Housheer vindt dat het team tot nu toe wisselvallig presteert en dat het nog beter kan. Over haar eigen vorm is de speelster van het Deense Odense Håndbold, die tot vrijdag dertien keer scoorde op het WK, positief. “Eigenlijk gaat het best wel goed. Gister heb ik niet heel veel mogen spelen en was het niet mijn beste wedstrijd, maar zoals tegen Zweden in de tweede helft ging het wel heel erg goed. Dus tot nu toe ben ik eigenlijk wel tevreden.” De Ulftse merkt dat er in haar geboorteplaats wordt meegeleefd met de prestaties van Nederland: “Dat is wel leuk dat ik ook altijd berichtjes krijg van mensen uit de Achterhoek van; ‘We volgen je nog steeds en je doet het hartstikke goed.’ Dat is wel heel leuk om altijd te lezen.”

Ze beleefde tijdens het wereldkampioenschap ook al een jubileum, tegen Zweden speelde ze dinsdag haar vijftigste interland. “Ik ben er echt heel erg blij mee”, laat de Achterhoekse weten. “Vijftig is toch wel weer een hele hoop dus dat is toch wel iets waar je met trots op terug kijkt, dat je al vijftig interlands hebt mogen spelen, en ik hoop dat er nog heel veel mogen volgen.”

Foto: REGIO8 (archief)