© Foto: RTV Ideaal (archief)

De hulpdiensten in de Achterhoek ervaren afgelopen jaarwisseling als relatief rustig. IIn de gehele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) viel het mee. Zo waren er minder incidenten en slachtoffers van vuurwerkletsel.

De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland is 67 keer gealarmeerd. Tijdens de vorige jaarwisseling is de brandweer 103 keer gealarmeerd.  De meldingen betroffen met name container- en afvalbranden. Daarnaast ook een aantal meldingen van stormschade door de harde wind. De brandweer heeft geen melding gemaakt van agressie en/of geweld richting brandweermensen.

Op basis van informatie van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn er bij 5 ziekenhuizen en de 5 huisartsposten in de regio 53 vuurwerkslachtoffers behandeld. Vorig jaar waren dit 31 vuurwerkslachtoffers. Van de 53 vuurwerkslachtoffers zijn 12 personen behandeld in de ziekenhuizen en 41 personen op de huisartsenposten. De letsels betroffen met name letsels aan de ogen, maar ook aan gelaat en handen.

De ziekenhuizen, huisartsenposten en ambulancedienst hebben drie meldingen gemaakt van (verbale) agressie en/of geweld richting hulpverleners.  

© Foto: RTV Ideaal (archief)