De rechtbank in Zutphen stuurt een man van 27 uit Beekbergen maandenlang de gevangenis in. Hij pleegde twee woninginbraken en stal eten uit een koelcel van een restaurant in Apeldoorn. Tijdens een van de inbraken werd de man betrapt. De man sloeg zijn slag in woningen waar werd geklust, dat deed hij op 4 en 6 februari, zo weet Omroep Gelderland. Op de dag die ertussen zat bezocht hij het restaurant. De rechtbank acht bewezen dat de Beekbergenaar ‘grote hoeveelheden luxe etenswaren’ meenam.

In één van de woningen vernielde de man de deur van de bijkeuken en ging hij door het gat naar binnen. De woningeigenaar betrapte de inbreker en haalde de politie erbij. Agenten vonden drie sleutels in de broekzak van de man. Die had hij uit de keuken gestolen. In de andere woning kwam de man binnen door een raam te vernielen met een breekijzer. Zijn buit bestond uit meerdere gereedschappen.

Tijdens de rechtszitting zei de inbreker dat hij een slaapplek zocht. En het eten uit de koeling van het restaurant had hij gegeven aan anderen. De afgelopen vijf jaar is hij vaker veroordeeld voor delicten. De man uit Beekbergen moet het getroffen restaurant 750 euro betalen. Verder moet hij meewerken aan drugs- en alcoholcontroles en een eerder opgelegde celstraf van vier weken door de politierechter alsnog uitzitten.

© Foto: RTV Ideaal (archief)