Het is belangrijk dat kinderen gewoon een verjaardag kunnen vieren, meedoen aan schoolactiviteiten en een dagje weg kunnen. Ook als er thuis weinig geld is. Lukt dit niet, dan springt de gemeente Bronckhorst bij. Het kindpakket is voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen in Bronckhorst die het financieel moeilijk hebben. Ook als het inkomen net boven de bijstand is, kan men een aanvraag doen.

Wanneer men het geld voor bijvoorbeeld uitjes of schoolspullen eigenlijk niet kan missen kan men met behulp van DigiD op de website van de gemeente Bronckhorst een aanvraag voor een kindpakket indienen. Ook huisartsen, schuldhulpverleners, jeugdzorgmedewerkers, leerkrachten of sportdocenten die een kind willen aanmelden, mogen dit doen. In dat geval loopt de aanvraag via het sociaal team van de gemeente. Kinderen weten beter dan volwassenen wat nodig is om erbij te horen en mee te kunnen doen. Daarom hebben zij samen met de gemeente nagedacht over de samenstelling van het kindpakket.

Het kindpakket bestaat onder andere uit een bijdrage voor entree of abonnement op dagjes uit, fiets, nieuwe kleding, verjaardagsbox, de kosten van schooluitjes en vakantiekamp, bioscoopbon of schoolspullen. Er wordt geen geld overgemaakt, men krijgt de spullen, pakketten of kaarten voor de uitjes. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de gemeente Bronckhorst.

© Foto: Gemeente Bronckhorst