© Foto: Aart Steenbergen

Al bijna 2 jaar verzamelt de Lions Club Bronckhorst gebruikt gereedschap voor de Stichting Gered Gereedschap. Alle handgereedschappen en kleine machines, ook naaimachines, worden door de Stichting Gered Gereedschap weer opgeknapt en verscheept naar Afrika. Daar zijn nog veel kleinschalige opleidingsinstituten die jonge mensen een ambacht leren, maar te weinig gereedschap voorhanden hebben om ze daarmee te trainen.

Nog steeds staan op vijf locaties in de gemeente Bronckhorst duidelijk zichtbaar een krat waar men zijn afgedankte gereedschappen in kwijt kan. De Tolbrug in Toldijk, Welkoop Vorden, Enorm in Hengelo, Welkoop Zelhem en Hubo in Zelhem doen mee als inzamelpunt. De leden van de Lions Club Bronckhorst halen het daar op en brengen het centraal naar de dichtstbijzijnde werkplaats van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen.

Bennie Menkhorst, Harrie Assinck en Hans Dijkman hebben onlangs weer een vracht gereedschap in ontvangst genomen en er na een opknapbeurt wordt het verzonden naar Afrika. De Lionsclub Bronckhorst roept op een stuk gereedschap te doneren zodat het via Gered Gereedschap naar een goede bestemming gebracht kan worden.