Zaterdag was het groot feest in buurtschap Nettelhorst nabij Lochem. De hele dag was er van alles te beleven voor jong en oud. Nettelhorst heeft ook een levendige gemeenschap, die zich inzet voor het behoud en de ontwikkeling van het gebied. Zo is er een Daltonbasisschool, die kinderen leert om zelfstandig en samen te leren. Er is ook een jaarlijks tentfeest, waar de buurtbewoners elkaar ontmoeten en plezier maken. Een van de hoogtepunten is het vogelschieten, waarbij de winnaar de schutterskoning of -koningin wordt. ’s Avonds is er een gezellige feestavond met live muziek met de band ‘Heer & Meester’.

Tijdens het vogelschieten wist Jan Broeke de romp naar beneden te halen en wist zich tot koning te benoemen. De Staart door Albert-Jan Hissink, de kop door Tim Orriëns, de linkervleugel door Allard Hofmeijer en de rechtervleugel werd eraf geschoten dooor Tonnie Wegdam. De jeugdkoning voor 2023 is Raida Jagt. De prijs voor de staart is gegaan naar Kyra Zweers, de kop naar Bas Brunsveld en de vleugels zijn naar beneden gehaald door Joek Dinkelman.

Nettelhorst is een prachtige plek om te wonen, te werken en te genieten van de natuur. Het is een historische buurt in het buitengebied van de gemeente Lochem, die samen met Langen en Zwiep een groot en gevarieerd landschap vormt. Nettelhorst heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de twaalfde eeuw, toen er al een versterkt huis stond.

© Foto: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek