Deze zomer gaat Joke Rebel met pensioen bij Muzehof Centrum voor de Kunsten na een dienstverband van 41 jaar. Joke was 37 jaar dansdocent en daarnaast jarenlang coördinator dans en cursussen. De laatste jaren was zij de coördinator voor Muzehof Cultuur en School waar ze samen met cultuurcoaches zorgde voor cultuuronderwijs op basisscholen in Zutphen en Lochem. Muzehof is dankbaar voor de lange samenwerking en zal Joke’s grote expertise missen, maar wenst haar een heerlijke tijd toe.

Na de Pabo en Dansacademie begon Joke Rebel in september 1980 als dansdocent bij de Muzehof (toen nog St. Muziekschool, regio Zutphen geheten). De muziekafdeling zat nog op de Zaadmarkt en de danslessen werden toen al in de dansstudio in de Hanzehof gegeven. Ze volgde Ati Trompmeesters op als coördinator dansafdeling. Joke maakte de mooiste dansen en gaf ook de balletselectiegroepen les. Ze maakte een studiereis Rusland toen dat nog “achter het IJzeren Gordijn” lag.

Voor de educatie-afdeling van Introdans trad Joke op voor schoolklassen. Aan het einde aan van Joke’s docentcarrière bleef ze bij Muzehof werken als coördinator. De laatste jaren zijn er vanuit Muzehof Cultuur en School steeds meer workshops op gebied van kunst en cultuur voor de basisschoolkinderen in Zutphen en Lochem georganiseerd. Lisette van den Berg zal Joke hierin opvolgen.