Donderdagavond is tijdens de raadsvergadering unaniem besloten tot het oprichten van een Jongeren Advies Raad in de gemeente Bronckhorst. De gemeenteraad wil gebruik maken van een Jongeren Advies Raad om het belang van jongeren meer mee te laten wegen in de besluitvorming. Hun frisse en nieuwe ideeën wil de raad niet mislopen. Naast een Jongeren Advies Raad heeft de gemeente Bronckhorst al een kinderparlement en jeugdburgemeester.

”Jongeren zijn de toekomst. Deze generatie leert, werkt, reist en recreëert in onze gemeente. Ze zien Bronckhorst vanuit hun eigen perspectief. Daarom is het van belang om deze jongeren te betrekken bij de besluitvorming van de gemeenteraad. Met het oprichten van een jongerenraad komt een groep toegewijde jongeren met interesse voor de gemeentepolitiek bij elkaar” aldus de gemeenteraad van Bronckhorst.

Binnenkort wordt gestart met de daadwerkelijke oprichting van de jongerenraad. Jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar en die nu al enthousiast zijn om deel te nemen aan de Jongeren Advies Raad, kunnen zich melden bij raadslid Mette Westerink.

© Foto: gemeente Bronckhorst