De Keppelseweg is een van de belangrijke doorgaande wegen in Doetinchem. Na bijna 40 jaar vernieuwt de gemeente Doetinchem deze weg. Vanaf 16 augustus 2022 tot en met het einde van het jaar is de weg, deels, afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Bedrijven en winkels blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

In de eerste fase vernieuwt de gemeente Doetinchem de weg vanaf de Energieweg tot aan de bebouwde komgrens nabij Keppelseweg 210. Vanaf daar richting Langerak is de Keppelseweg een provinciale weg en is de provincie verantwoordelijk voor het onderhoud. De tweede fase start op 10 oktober 2022. In deze fase werkt Doetinchem aan de weg vanaf de Energieweg tot aan de Loolaan/IJsselstraat.

Het doorgaande verkeer naar Hummelo en Keppel kan omrijden via Zelhem of via Wehl, via de A18. Bestemmingsverkeer, bijvoorbeeld omwonenden en fietsers rijdt per fase via andere routes om. Deze routes zullen worden aangegeven met omleidingsborden per fase. Op www.doetinchem.nl/keppelseweg is alle informatie over dit project te vinden. Ook de omleidingsroutes zijn hier beschikbaar. Voor vragen kan iedereen terecht bij de gemeente Doetinchem.

Foto: Regio8 (archief)