Al vele jaren organiseren vrijwilligers in de zomervakantie een kindervakantieweek in de speeltuin van het Berkelpark in de Zutphense wijk Noordveen. Buurtbewoners Hannie en Frank zijn de drijvende krachten. Samen met tien andere vrijwilligers bezorgen zij de kinderen uit de buurt een gezellige week.

“Wat ons geheim is? Het gaat gewoon vanzelf. Als vrijwilligers vertrouwen we elkaar blind. We kennen elkaar al zo lang. En met de wijkprofessionals zijn de lijntjes heel kort” verteld Hannie. Met de kindervakantieweek hebben zo’n 35 kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben een leuke vakantieweek. Eind juli hebben ze genoten van activiteiten rondom het thema sprookjes en mysteries. Wie wilde, mocht blijven slapen in tenten in de speeltuin.

De vrijwilligers houden naast de vakantieweek elke woensdagmiddag kinderclub, ’s zomers in de speeltuin en ’s winters in de buurtflat. Behalve de gezelligheid bieden ze de kinderen vastigheid en een veilige plek. Ze komen uit hun isolement en leren sociale vaardigheden. Soms maken ze vrienden voor het leven. Voor de ouders van de kinderen is het een rustmoment, ze komen even aan zichzelf toe.

Foto: Perspectief Zutphen