In maart 2021 kwam het Lochemse VVD-raadslid Erik Haverkort (Dronten, 1972) op een verkiesbare plek voor zijn partij bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoewel de uitslag nog even roet in eten dreigde te gooien, werd hij na de lange formatie toch nog aan de fractie toegevoegd.

Haverkort is het enige Kamerlid dat in de Achterhoek woont, in Eefde om precies te zijn. Zijn kandidatuur werd fors gesteund door de afdelingen van zijn partij in de regio. In die tijd droeg hij regelmatig sokken met de vlag van de Achterhoek, en was er trots op onze regio te mogen vertegenwoordigen. Inmiddels is hij een jaar onderweg. Hij is lid van een aantal vaste Kamercommissies, waar hij zijn invloed als Kamerlid kan laten gelden.

Komende woensdag maken we de politieke uitzending vanuit Lochem van 18.00 tot 19.00 uur op Radio Ideaal. Na ruim een jaar een eerste balans op van zijn werkzaamheden in Den Haag. We besteden aandacht aan het werk als Kamerlid, het verschil met de Gemeenteraad in Lochem, en natuurlijk aan zijn vertegenwoordiging van de Achterhoek. Heeft u ook vragen aan Erik Haverkort, mail deze dan naar de redactie. De beste vragen nemen we mee in het gesprek.

© Foto: Harry Bevers