Wethouder Gerjan Teselink van gemeente Berkelland reikte op 21 mei een Koninklijke Erepenning uit aan Korfbalvereniging Olympia ‘22. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie.

De eerste gegevens van de vereniging dateren uit december 1921. En op 22 januari 1922 was de oprichting al een feit. De naam luidde Borculose Korfbal Club en de kleuren waren rood-zwart. Na deelname aan de competitie in 1924 werd de naam gewijzigd in Korfbalvereniging Olympia ‘22. De huidige kleurstelling geel-zwart is sinds 1930 een feit. De leden zijn erg betrokken bij hun club. Zo is het clubhuis deels door eigen mensen gebouwd en later verschillende keren gerenoveerd. Er is daarnaast maar liefst 90 jaar een toneelvereniging geweest en ook kende de vereniging een ‘Olympia-band’.

Het clubblad ‘Om en bij de Paal’ zag zijn levenslicht in 1931. Door de digitalisering is deze omgezet naar een website. Sinds 1968 organiseert de vereniging jaarlijks een schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen. De vereniging hecht er waarde aan deel uit te maken van de Borculose gemeenschap. De geschiedenis van de vereniging, de stijgende lijn in het aantal jeugdleden en een stabiel aantal seniorenleden maakt Korfbalvereniging Olympia ’22 bijzonder in haar soort.

Foto: Korfbalvereniging Olympia ‘22