Uit handen van wethouder Willem Buunk kreeg de PKV Vorden (Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en omstreken) een Koninklijke erepenning uitgereikt. Voorzitter Gerrit Lenselink mocht de penning in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats tijdens de Bronckhorster kleindierenshow en hun 100+1 jubileumavond.

De vereniging bestond op 10 december 2020 100 jaar en ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum ontvangt de vereniging het ereteken. De uitreiking zou vorig jaar al plaatsvinden maar kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De PKV is één van de oudste verenigingen in Vorden en de enige pluimee- en konijnenvereniging in Bronckhorst. Landelijk staat PKV uitstekend bekend om zijn veelheid en veelzijdigheid aan dieren die worden geshowd op regionale en landelijke tentoonstellingen.

PKV ‘investeert’ veel in de jeugd, door hen te leren over de verzorging van de dieren en de club begeleidt hen naar de landelijke jeugdshow in Laren. Ook nodigen zij al vele jaren groep 4 van basisschool de Hoge Voorde uit Vorden uit om een bezoek te brengen tijdens de keurdag op vrijdagmorgen. De leden van PKV zijn daarnaast betrokken bij zorginstellingen. Onder meer het dierenverblijf bij de Lindehof in Vorden wordt onderhouden door PKV en als er jongen zijn, gaan de bewoners van de Lindehof natuurlijk als een van de eersten kijken.

Foto: PKV Vorden