bij pixabay

Het Bijen Educatiecentrum in Vorden begint in januari 2022 met een online cursus bijvriendelijk tuinieren. In deze onlinecursus leren cursisten de basisbeginselen van de tuin bijvriendelijk maken.

deelnemers leren dat verschillende bijensoorten verschillende soorten bloemen bezoeken en wat daarvoor de redenen is. Deelnemers ontvangen veel tips over de juiste voedselplanten in de tuin zodat verschillende bijensoorten geholpen kunnen worden. Naast voedsel is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het creëren van nestelgelegenheid voor de diverse bijensoorten. Vooral voor solitaire bijen is het belangrijk dat voedsel en nest dicht bij elkaar zijn gelegen. Ook wordt er aandacht besteed aan andere zaken zoals water voor bijen en schuilgelegenheid.

Deze online cursus bestaat uit 16 lessen die deelnemers in eigen tempo kunnen volgen. De cursus omvat ook een Webinar. De Bijenstichting vindt het leuk als ook veel inwoners van de gemeente Bronckhorst meedoen met de cursus, daarom krijgen inwoners van de gemeente Bronckhorst korting op de cursus. Meer informatie is te vinden op www.bijenstichting.nl/bronckhorst

Foto: Pixabay