De verkeersveiligheid op de Kruisbergseweg in Doetinchem wordt aangepakt. Zo komen er haaientanden op de kruising met de Leerinkstraat en kijkt de gemeente naar betere verlichting van de zijwegen.

Dat zei wethouder Rens Steintjes donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering naar aanleiding van een brandbrief die is verstuurd door buurtbewoners van de Kruisbergseweg na het zoveelste ongeval. Een 63-jarige Doetinchemmer raakte vorige week gewond, nadat hij werd aangereden in de buurt van het Slingeland Ziekenhuis. Aanwonenden uitten al langer hun zorgen over de veiligheid van de weg. “Het is een zorgenkindje van de gemeente”, zei Annemarie Kamphuis van GroenLinks donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ook Ans Putman van de Partij voor Lokaal Maatwerk beaamde dat de Kruisbergseweg al jarenlang zorgt voor vervelende verkeerssituaties. “Goede oplossingen heeft de gemeente nog niet kunnen vinden”, aldus Putman.

De Haareweg, die parallel loopt aan de Kruisbergseweg, is de officiële N-weg die vanuit het centrum van Doetinchem richting Hengelo loopt. Uit tellingen van de gemeente blijkt echter dat het verkeer veelal kiest voor een route langs Villa Ruimzicht over de Kruisbergseweg. Op de weg mag op een aantal plekken 50 km per uur worden gereden en dat leidt soms tot gevaarlijke situaties. “De afgelopen jaren is er al wat aangepast op de Kruisbergseweg”, zegt verkeerswethouder Rens Steintjes. Zo zijn er verkeersborden geplaatst met fluorescerende achtergrond die moeten waarschuwen voor overstekende fietsers en zijn er vrij liggende fietspaden gecreëerd. “Een 30 km/uur zone, zoals door buurtbewoners al meerdere malen is geopperd, hebben we afgewezen”, aldus Steintjes. “Dat is op deze weg niet de bedoeling.”

De wethouder zal de brandbrief, die vorige week door buurtbewoners is verstuurd, van een antwoord voorzien. “Dat zal ook nog gevolgd worden door een gesprek met een comité van buurtbewoners om tot een afronding te komen over wat er allemaal speelt op de Kruisbergseweg”, aldus Steintjes.

Foto: REGIO8