Verbinding zoeken, vinden en versterken. Dat is wat negen kunstenaars samen doen onder de naam KunstOogst. Op bijzondere locaties in het prachtige coulissen-landschap van de Achterhoek stellen zij hun ateliers open voor bezoekers die houden van mooie, bereikbare kunst van Achterhoekse bodem.

KunstOogst is een groeiend initiatief dat, anders dan een kunstroute, geen route kent, maar laat weten waar de deelnemers hun atelier openstellen. Gedurende de maand augustus is iedereen van harte welkom op elke zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur in Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. En natuurlijk zijn de ateliers ook op afspraak open.

Bea Verheul maakt dit jaar, speciaal voor KunstOogst, een labyrint in de muziekkoepel vlakbij haar huis. En op zondagmiddag 6 en 20 augustus zal Robert Jan Durieux tussen 16.00 en 17.30 uur een lezing over het labyrint houden in de muziekkoepel. Dan is ook Bea’s kunst, geïnspireerd op het labyrint, te zien, evenals haar verzameling labyrint-boeken. Bezoekers kunnen zelf ook druktechnieken uitproberen.

Bea zal na de open dagen van KunstOogst haar labyrint-kunst en haar hele labyrint-archief overdragen aan het museum in Uden, dat in 2024 een expositie over het labyrint zal organiseren.

© Foto: Kunstoogst 2023