De afgelopen 10 jaar heeft burgercoöperatie LochemEnergie het initiatief genomen om de eerste laadpalen voor elektrische auto’s naar Lochem te halen. Streven daarbij was ook om laadpalen te plaatsen op plekken die voor commerciële partijen minder aantrekkelijk zijn. Hierdoor is in vrijwel elke kern van de gemeente Lochem een LochemEnergie-laadpaal gekomen.

Door de provinciale concessie waarmee multinational Vattenfall sinds begin 2023 als enige het recht heeft verworven om, ook in de openbare ruimte van Lochem, laadpalen te plaatsen zijn de uitbreidingsmogelijkheden voor LochemEnergie drastisch beperkt. Om Lochemse inwoners en bezoekers een goede (laad)prijs en service te bieden en in de toekomst hopelijk weer wel laadpalen te kunnen gaan plaatsen, brengt LochemEnergie het technisch beheer en de technische exploitatie van haar laadpalen onder bij Kuster Energy.

”Zo verwachten we als twee in de Achterhoek gevestigde partijen deze lokale service te kunnen blijven aanbieden en verder uit te breiden” aldus de gemeente Lochem.

© Foto: gemeente Lochem