© Foto: Johan Braakman

Schaapskudde De Belhamel kent weer haar lammerentijd. Inmiddels is de eerste week al voorbij en mogen de schaapsherders er nog ruim twee weken er veel bij aanwezig zijn. Het aantal zwangere schapen lag beduidend onder het gemiddelde van afgelopen jaren evenals de hoge lammerensterfte in de eerste week. Waarschijnlijk is blauwtong hiervan de oorzaak.

Er lopen inmiddels een 33 lammeren rond te springen en kennen ze één flessenlam met de naam “Shadow”. De moeder van Shadow wilde haar niet accepteren. De eerstgeboren was een Solognotes lam die de naam Soleil kreeg: een Frans schaap waar ze er enkele van hebben. Haar moeder accepteerde haar ook niet waardoor Soleil nu grootgebracht wordt door Maan. Maan is een groot heideschaap die zelf nog moeder moet worden.

Ze mogen in de kooi, tijdens het aflammeren, geen publiek ontvangen. De moeders met lammeren zullen waarschijnlijk komend weekend overdag buiten te zien zijn. Op zaterdag 23 maart houdt schaapskudde De Belhamel bij schaapskooi De Graafsekamp in Het Grote veld vlakbij de rotonde van Lochem naar Zutphen bij afslag Vorden/Almen een lammetjesdag waarbij publiek welkom is.

Meer foto’s in ons fotoboek