© Foto: Johan Braakman

Koningsdag, een feestelijke dag die in heel Nederland gevierd wordt, is een tijd van nationale trots en gemeenschapszin. In 2024 werd deze dag in Laren gevierd met een evenement georganiseerd door Laren & Oranje, die zich inzet voor het behoud van lokale tradities en het bevorderen van gemeenschapsgevoel.

De festiviteiten begonnen met een ceremoniële opening door wethouder Wendy Goodin, die de inzet en betrokkenheid van de gemeente Lochem bij lokale evenementen benadrukte. Het was een bijzonder moment voor de heer Herman Elkink en mevrouw Willie Tuitert-Hijink, twee gerespecteerde inwoners van Laren, ontvingen een bloemetje als teken van waardering. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Koninklijke Muziekvereniging Apollo, die met hun talent de sfeer verhoogde en de stoet begeleidde naar de openbare basisschool De Branink. Daar vonden de kinderspelen plaats, een reeks activiteiten die jong en oud samenbrengen en waarbij kinderen centraal staan in de vieringen.

De dag werd voortgezet met een kleedjesmarkt op het plein tussen Langenbeargh en bakker Wijnand, een gezellige markt waar mensen van alle leeftijden konden genieten van de lokale cultuur en gemeenschap.

Meer foto’s in ons fotoboek