Assistent-trainer Edwin Linssen verlaat De Graafschap per direct om dezelfde functie te vervullen bij competitiegenoot Roda JC uit Kerkrade. Zijn rol bij het eerste elftal wordt overgenomen door voormalig profvoetballer Mees Siers.

“Naast dat dit een mooie volgende stap in mijn trainerscarrière is, kan ik nu ook vaker bij mijn familie in Limburg zijn”, aldus de 41-jarige Linssen. De assistent-trainer had de wens om over te stappen naar een Limburgse eerder al intern uitgesproken. Dat is reden voor manager voetbalzaken Peter Hofstede om hem de kans niet te ontnemen. Linssen wordt bij Roda JC de opvolger van Adrie Bogers. Hij tekent komende week een meerjarig contract bij de Limburgse eerstedivisionist.

Linssen was sinds de zomer van 2020 actief als staflid bij De Graafschap, hij kwam destijds over van het beloftenteam van Vitesse. Ook als voetballer was hij actief in Doetinchem. In 2013 kwam de middenvelder naar De Vijverberg toe, waarna hij twee seizoenen later met promotie naar de eredivisie afscheid nam van het betaald voetbal.

Jeugdtrainer doorgeschoven
Onder 17-trainer Siers volgt Linssen op bij het eerste elftal. “Met Mees Siers hebben wij een vervanger gevonden die De Graafschap door en door kent”, aldus Hofstede. “Hij heeft hier nog met Reinier Robbemond samen gespeeld.” Naast De Graafschap, kwam de Zelhemmer in het betaald voetbal onder meer uit voor AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport en het IJslandse ÍB Vestmannaeyja.