Het ’Montmartre van de Achterhoek’ komt dit jaar tijdens Vive la France nog meer tot leven met live action painting. Ter plekke portretteert kunstenaar Liesbeth Romeijn muzikanten op groot doek. De brocante- en kunstfair Vive la France beleeft op zaterdag 9 en zondag 10 juli de 8ste editie.

De organisatie benaderde Romeijn al eerder met het verzoek op het kunstplein rond de Dorpskerk live te schilderen. “Ik had voor de editie van 2019 alles gereed om op beide dagen ter plekke zo’n groot schilderij te maken maar werd toen ziek”, vertelt Romeijn. “Daarna viel het evenement door corona twee keer uit. Nu komt het er wel van en dat is hartstikke spannend.”

Op beide dagen schildert ze in zo’n vier uur tijd een portret van muzikanten. Het duo Jolie Coeur (met accordeon en staande bas) en Xandra Storm (met haar orgeltje) zijn daarvoor de modellen. Dat mensen kunnen meekijken en het tot stand komen van zo’n werk meemaken is voor haar geen probleem. “Daar raak ik niet van in de stress. Als ik portretten maak, is de ene helft van mijn hersenen met schilderen bezig en de andere helft met communiceren.”

Foto: Vive la France Hummelo