Eén van de drie personen die maandagmiddag gewond is geraakt bij een ongeval tussen Doetinchem en Gaanderen, is overleden aan de verwondingen. Het gaat om een 74-jarige man uit Doetinchem, hoe het met de andere slachtoffers gaat is niet duidelijk.

Het ongeval vond maandagmiddag rond 16.30 uur plaats op de Gaanderenseweg, ter hoogte van de Nieuwe Sluisweg. Twee automobilisten botsten op elkaar, waarna een van de voertuigen het fietspad op schoot en daar drie personen raakte die aan het wandelen waren. Ze werden met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. “Gisteren is een van de slachtoffers, een 74-jarige man uit Doetinchem, overleden”, meldt de politie woensdagmiddag. Over de andere slachtoffers kan de politie niets vertellen. “Wij kunnen niks anders melden dan dat ze zwaargewond zijn”, laat een woordvoerder weten.

Ook over de toedracht en het lopende onderzoek kan nog niets worden gezegd. “Het onderzoek kan weken tot maanden duren en de resultaten zijn vooral voor de betrokkenen en nabestaanden. Het kan eventueel helpen om het een plek te geven”, aldus een woordvoerder. Het Openbaar Ministerie gaat later kijken of er een reden is om iemand te vervolgen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl