Marcel en Sandra kregen vrijdag bij hun optreden in De Week van Gelderland een dikke pluim van jurylid Emile Hartkamp. De twee Achterhoekse zangers traden met hun bandje op in de voorrondes van het Regio Songfestival met het lied ‘De Wandeling’. Hartkamp prees hun meerstemmige zang en zei dat het lied echt binnenkwam. “Toen jij begon te zingen, kreeg ik meteen het gevoel van Stef Bos in een klein liedje” aldus Hartkamp bij Omroep Gelderland.

Marcel en Sandra, uit respectievelijk Doetinchem en Hummelo, hebben De Wandeling uitgebracht voor het Regio Songfestival. “Het lied gaat over het mooie Gelderland en wat het allemaal te bieden heeft”, legt Marcel uit. Sandra hoorde het nummer, nadat Marcel het schreef met een vriend. Ze was meteen verkocht. “Ik vind het heel mooi om hier te wonen. Ik houd best wel van de stad, maar ben oh zo blij om terug te komen waar ik rust kan vinden”, zegt Sandra, die zich helemaal kan vinden in de tekst en de muziek van het liedje. Zij schreef daarom een versie waarbij zij samen in duet het nummer konden zingen.

Op 4 november vindt het eerste Regio Songfestival plaats in Utrecht. Iedere provincie doet mee en Marcel en Sandra zijn een van de kandidaten in de voorronden van Gelderland. Samen met vijf andere kandidaten nemen zij het de komende weken tegen elkaar op.

© Foto: Omroep Gelderland